Olajok, olivabogyók
Olívaolajaink kiválasztásánál a minőség a legfőbb szempontunk. Az olajfának több száz fajtája létezik, az olaj minőségét pedig számos tényező befolyásolja. A talaj minősége, az időjárás, a betakarítás szakszerűsége, és még sorolhatnánk. Az olívaolaj olyan mint a bor. Nem minden olaj passzol minden ételhez. Vannak könnyedebb olajok, vannak karakteresebbek. Mindenki kedvére válogathat. Vannak ízesített oívaolajok is, melyek a saláták szuper dresszingjei. Olasz, francia, spanyol és görög olívaolajaink a mediterrán konyha tökéletes alapanyagai.
Alternatív megoldásként pedig a francia La Tourangelle olajokat ajánljuk. Szezámolaj, avokádó olaj, pisztácia olaj, dióolaj, mogyoró olaj, lenmag olaj, ma már bármi elérhető itthon is.
Az olívaolaj számos egészségügyi előnnyel járhat, ha része egy kiegyensúlyozott étrendnek.
Íme néhány hatás, amit az olívaolaj fogyasztása gyakorolhat az egészségre:
Szív- és érrendszeri egészség: Az olívaolajban lévő egyszeresen telítetlen zsírsavak, különösen az olajsav, jótékony hatással lehet a szív- és érrendszerre. Segíthet csökkenteni a "rossz" LDL-koleszterin szintjét, miközben növeli a "jó" HDL-koleszterin szintjét, így csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
Gyulladáscsökkentés: Az olívaolajban található antioxidánsok, például a polifenolok, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezhetnek. Ez fontos lehet az olyan betegségek megelőzésében, mint például az ízületi gyulladás vagy a krónikus gyulladásos betegségek.
Cukorbetegség megelőzése és kezelése: Az olívaolaj segíthet stabilizálni a vércukorszintet, ami fontos lehet a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében. Továbbá, az olívaolaj fogyasztása hozzájárulhat a hasi elhízás csökkentéséhez, ami a II. típusú cukorbetegség kockázatát jelentősen növelheti.
Emésztés: Az olívaolajban található egészséges zsírok segíthetnek megelőzni az emésztési problémákat, például a székrekedést. Az olívaolaj emellett elősegítheti az egészséges bélműködést és a vastagbélrák kialakulásának kockázatának csökkentését is.
Bőr egészsége: Az olívaolajban található E-vitamin és antioxidánsok elősegíthetik a bőr hidratáltságát és rugalmasságát. Az olívaolajat helyileg is alkalmazhatják a bőr hidratálására és a gyulladások csökkentésére.
- Újdonságok
- Akciós Termékek
- Karácsonyi előrendelhető termékek
- Alapanyagok
- Szószok, öntetek, konzervek
- Csokoládé, keksz, lekvár, méz
- Kávé, tea, forró csokoládé
- Müzlik, müzliszeletek
- Snackek, chipsek, aszalványok
- Friss áruk - csak Budapesti kiszállítás!
- Alkoholmentes italok
- Alkoholos italok
- Egészséges táplálkozás - mentes termékek
- Márkák
- Országok Ízei