Rizsek, gabonafélék, hüvelyesek
Carnaroli rizs, basmati rizs, vörös rizs, jázmin rizs, fekete rizs, ma már csak a fantázia szab határt az otthoni vacsoráknak. Számos kultúrában a rizs minden főétkezés alapja, de fontos a megfelelő választás. A rizottóhoz carnaroli vagy arborio rizst ajánlunk, ázsiai ételek mellé az illatos jázmin rizst vagy a basmati rizst. A bulgur, kuszkusz vagy hajdina pedig számos variációban elkészíthető, és nagyon egészséges.
Top 3 rizsünk:
Royal Tiger jázmin rizs: A jázmin rizs egy illatos, lágyabb állagú, enyhén édeskés rizsfajta- tökéletes kísérője bármilyen ázsiai ételnek. A Royal Tiger jázmin rizs Ázsia rizsföldjeiről érkezik. Egyedi aromájú rizs, finom és lágy textúrával.
https://www.grandegusto.hu/Royal-Tiger-premium-jazmin-rizs
Tilda basmati rizs: Különlegesen finom ízű, prémium minőségű basmati rizs a Tildától. Hosszú, fehér szemű, főzés után puha és könnyű, nem tapad össze. A basmati egyedi aromájú rizs, kizárólag a Himalája lejtőin terem. A folyók bőségesen ellátják vízzel, a helyiek pedig kézzel takarítják be.
https://www.grandegusto.hu/Tilda-basmati-rizs
C.Belvedere Essenza olasz illatos rizs: Ez az olasz aromás rizs ajánlott fõtt rizsként, köretként, salátához és egzotikus fogásokhoz. A thai rizs és a pakisztáni basmati keveréke, mely Olaszországban terem, jellegzetes illata már messziről érezhető.
Néhány rizsfajta jellemzői:
Fehér rizs: Ez a leggyakoribb és legelterjedtebb rizsfajta. A héjától és a csírájától megszabadították, így elveszíti a tápanyagok egy részét, de hosszabb tárolhatóságot eredményez és könnyen emészthetővé teszi.
Barna rizs: A barna rizsnek a csírája és a héja is megmaradt, ezáltal magasabb a rost- és tápanyagtartalma, mint a fehér rizsnek. Általában több időt vesz igénybe a főzése, és kissé rágósabb állagú lehet.
Jázmin rizs: Ázsiai eredetű rizsfajta, amelynek jellegzetes illata van. Lágyabb állagú és enyhén édes ízű, így gyakran használják ázsiai ételekhez.
Basmati rizs: Indiai eredetű rizsfajta, amely hosszúszemű és száraz, laza szemekkel rendelkezik. Intenzív, jellegzetes illata van, és sokszor használják indiai és közép-keleti ételekhez.
Arborio rizs: Ez a rizsfajta a risotto alapanyaga, mivel képes magába szívni a folyadékot és krémes állagot adni az ételnek.
- Újdonságok
- Akciós Termékek
- Karácsonyi előrendelhető termékek
- Alapanyagok
- Szószok, öntetek, konzervek
- Csokoládé, keksz, lekvár, méz
- Kávé, tea, forró csokoládé
- Müzlik, müzliszeletek
- Snackek, chipsek, aszalványok
- Friss áruk - csak Budapesti kiszállítás!
- Alkoholmentes italok
- Alkoholos italok
- Egészséges táplálkozás - mentes termékek
- Márkák
- Országok Ízei