Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto Blog

Panettone az olasz karácsonyi kuglóf

2024.09.26 17:09
Panettone az olasz karácsonyi kuglóf

A panettone egy tradicionális olasz karácsonyi sütemény, amely különleges ízével és textúrájával hódít. Eredetileg Milánóból származik, és a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen része. A panettone magasan felhúzott, puha tésztája általában aszalt gyümölcsökkel, kandírozott narancshéjjal és mazsolával van gazdagítva. 

Az olasz hagyomány szerint a panettone a családi összejövetelek, az ajándékozás és a közös ünneplés szimbóluma. Az ünnepek alatt gyakran kínálják forró csokoládéval vagy édes borral, és sokan ajándékba is viszik. Az utóbbi években világszerte népszerűsége nőtt, így már számos változata elérhető, különféle ízesítésekkel és töltelékekkel.

A készítése időigényes folyamat, mivel a tésztát többször is keleszteni kell, hogy elérje a jellegzetes könnyű, légies állagot. A panettone általában gyümölcskenyér formájú, és papírformában sütik, hogy megőrizzék a nedvességét és a puhaságát.

 

A pandoro egy másik hagyományos olasz karácsonyi sütemény, amely főként Veronából származik. Nevét a "pandoro" olasz szóból kapta, amely "aranykenyeret" jelent, utalva a sütemény szép, aranybarna színére.

A pandoro tésztája puha, vajas és légies, a panettone-hoz hasonlóan élesztővel készül, de a pandoro  nem tartalmaz aszalt gyümölcsöket és mazsolát. Formája is eltér: a pandoro csillag alakú, amely különleges megjelenést biztosít.

A sütemény karácsonykor és szilveszterkor népszerű, gyakran vaníliás vagy cukros porcukorral megszórva tálalják, ami kiemeli a textúráját és ízét. Manapság a sima pandoron kívül számtalan változat létezik, csokoládédarabos, pisztáciakrémes, körtés étcsokoládés, vaníliakrémes, mandulás, limoncello krémes és még sorolhatnánk. A lényeg hogy egy nagyon ízletes, ünnepi desszert, amely ideális a családi összejövetelekhez, reggelire, tea vagy forró csokoládé mellé. 

        

Üzletünk kedvence a Tre Marie panettonék. Magasabb minőséget képviselnek, egyedileg készülnek hosszú aprólékos munkával. 72 órás kelesztés után sütik ki a kuglófokat, amiket sütés után azonnal 8 órára fejjel lefelé állítanak, így mire kihűlnek puhák és levegősek lesznek. Állaguk és ízük össze sem hasonlítható a tömegesen gyártott panettonékkal. 

Íme néhány kedvenc a vevőink visszajelzése alapján: 

Tre Marie étcsokoládés kuglóf: 

Légiesen könnyed kézműves kuglóf, tetején roppanós étcsokoládé töret és majani kakaóbab. A magas minőségű étcsokoládé kedvelőinek ajánljuk. Reggelire kávé mellé,vagy egy elegáns vacsora tökéletes desszertjeként.             

Tre Marie körtés csokoládés kuglóf: 

A Williams körte lédús édességekeveredik a magas minőségű étcsokoládéval ebben a tökéletes légiesen könnyed olasz kuglófban. Klasszikus és időtlen ízkombináció, tökéletes családi ebédek után desszertként vagy reggelire egy csésze forró kávé mellé.

 

Tre Marie hagyományos kandírozott narancsos panettone: 

Az intenzív ízű szicíliai narancs és a mézédes mazsola adja ennek a kézműves panettonének a szívét. A friss, minőségi alapanyagok tökéletesen érződnek a Tre Marie panettonéiben. Gyönyörű csomagolása pedig remek ajándékot varázsol belőle.

 

 

Webáruház készítés