Ha te is rajongsz a matcha ízéért, akkor ez a sütemény recept neked szól!
Egyszerűen elkészíthető a kedvenc Baru Matcha latte porunk segítségével.
Hozzávalók:
4 tojás
160g cukor
250g liszt
élesztő
40g Baru Matcha latte por
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd egy hosszúkás sütőformát kenj meg olajjal vagy zsírral és szórj meg liszttel hogy ne ragadjon oda a sütid.
Egy keverőtálban keverd össze a szobahőmérséklető vajat a cukorral, addig amíg habos nem lesz.
Add hozzá a tojássárgáját és keverd el benne. A tojásfehérjét tedd félre későbbre.
Az átszitált lisztet add hozzá a vajas keverékedhez, forgasd át jól hogy összeálljon szépen.
A tésztát vedd két felé, az egyik feléhez add hozzá a Baru Matcha latte port.
Habverővel készíts a tojásfehérjéből kemény habot és óvatosan mindkét tésztába forgasd bele.
A sima és a matcha poros tésztát felváltva kanalazd bele a sütőformádba, hogy szép márványos színe legyen.
Tedd be az előmelegített sütődbe 1 órára, és kész is a lenyűgöző matcha lattés márványsüteményed.