Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto Blog

Óriás kagylótészta recept

2024.07.19 11:35
Óriás kagylótészta recept

Nagyon népszerű, gyorsan és változatosan elkészíthető tésztát hoztunk nektek. 

Az óriás kagyló tészta egy könnyen tölthető fajta, nagyon jól állnak neki a ragus töltelékek, de mi most egy könnyedebb ricottás spenótos receptet osztunk meg veletek. 

 

Elkészítési idő: 45 perc (főzési idő 25 perc, előkészítési idő: 20 perc)

Hozzávalók: 

300g De Cecco óriás kagyló tészta
400g spenót
400g ricotta sajt
400g Mutti Popla paradicsom konzerv
50 g reszelt parmezán sajt
1 szerecsendió
1 tojás
1 gerezd fokhagyma

Elkészítése: 

1. Mosd meg a spenótot, csöpögtesd le és hagyd megszáradni.
2. Tegyél egy tálba a spenótot, add hozzá a ricottát, a tojást, a parmezán sajtot, sót és egy csipetnyi szerecsendiót, majd keverd össze őket. 
3. Melegíts fel egy serpenyőben egy evőkanál olajat, mehet rá a fokhagyma, majd miután egy picit megpároltad, öntsd rá a MUTTI POLPA DARABOLT PARADICSOMKONZERVET. Sózd meg egy kicsit ( tehetsz bele bazsalikomot, oregánót is) és hagyd 5 percig főni. 
4. A DE CECCO KAGYLÓTÁSZTÁT főzd meg al dente vagyis nem teljesen puhára (max. 10 perc), szűrd le és locsold meg egy kis olívaolajjal hogy ne ragadjanak össze. 
5. A spenótos ricottás tölteléket akár egy kanállal, akár sütőzacskó segítségével töltsd bele egyesével a tésztákba, majd egy kis paradicsomszószra kezd el egymás mellé rétegezni őket a tepsibe.
6. A tészták tetejére öntsd rá a maradék paradicsomszószt, megszórhatod még parmezán sajttal és mehet be a sütőbe. 180 fokon 30 percig süsd.

A végeredmény egy könnyed, friss tészta. 

 

 

Webáruház készítés