Az 1887 óta működő olasz De Cecco cég tésztáit csak a legjobb durum búzából készíti. A gondos válogatás és tisztítás után a búzát saját malmukban őrlik.
Az eljárás során a búzaszemeket minden külső rétegtől megtisztítják, egészen addig, míg csak a belső legnemesebb része, a csírája marad. Ebből búzakását készítenek, és friss forrásvízzel összedagasztják.
A dagasztás során az akkor már tészta fényessé, megmunkálhatóvá válik. Ezek után kapják meg a tészták a különböző formájukat. A formázás után következik a szárítás, amely hosszú időt vesz igénybe. Régen hagyományosan a napon szárították a tésztákat, de ma már a különböző egészségügyi előírások miatt ez kivitelezhetetlen.A modern technika már sok mindent tud helyettesíteni, és hasonló éredményt érnek el mintha napon száradt volna a tészta.
Átlagos tápérték 100g-ban:
Energia: 1490kJ/351 kcal
Zsír: 1,5g
ebből telített: 0,3g
Szénhidrát: 69g
ebből cukor: 3,4g
Rost: 2,9g
Fehérje: 14g
Só: 0g